Η ιστορία ξεκινά τη δεκαετία του 1920 στην πόλη Chateaneuf Val St. Donat, στους πρόποδες του κατάφυτου με λεβάντες βουνού Lure. Εκεί γεννήθηκε η εταιρεία απόσταξης αρωματικών φυτών Μouranchon Brothers Co. Με το πέρασμα του χρόνου και κινητήρια δύναμη το όραμα και την αποφασιστικότητα της Josephine, μητέρας-ηγέτη της οικογένειας, η επιχείρηση επεκτάθηκε και στην κατασκευη αρωματικών πουγκιών (sachets), σαπουνιών και κολόνιας.

Το 1987, τα εγγόνια της Josephine, οι Dominique και Denis Vogade επανίδρυσαν την οικογενειακή επιχείρηση με το όνομα Lothantique. Φιλοσοφία της εταιρείας είναι το πάντρεμα της παράδοσης και του εκσυγχρονισμού, εφαρμόζοντας τις πρακτικές της Προβηγκίας (Haute Provance) με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις σε ότι αφορά στα προϊόντα της.

H Lothantique χαρακτηρίζεται από την οικολογική ευαισθησία που διέπει την παραγωγή των προϊόντων της (οι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται είναι ανακυκλώσιμες, τα απόβλητά της ελέγχονται κλπ.) Διατηρώντας το όραμα και την αποφασιστικότητα της Josephine και με πρόσθετο προσόν τη σχετική με το αντικείμενο τεχνογνωσία, η επιτυχία στην Ευρώπη δεν άργησε να έλθει, ενώ, το 1998 ιδρύθηκε και η θυγατρική της στις Η.Π.Α. η Lothantique Inc. Αυτήν τη στιγμή, η Lothantique, με έδρα πλέον το Peyruis απασχολεί 40 υπαλλήλους. Η παρουσία της δε, μέσω αντιπροσώπων είναι σχεδόν παγκόσμια.

Στόχος είναι η παρουσία των προιόντων της στα πιο ιδιαίτερα και όμορφα καταστήματα, μέσου και ανωτέρου επιπέδου κάθε πόλης. Οι σειρές των προϊόντων της Lothantique αποτελούνται από είδη για την περιποίηση του σώματος και τον αρωματισμό του χώρου. Ειδικότερα στην πρώτη κατηγορία συναντάμε κολόνιες, υγρά σαπούνια, κρέμες σώματος, κρέμες χεριών, σαπούνια, άλατα μπάνιου, έλαια μπάνιου και μασάζ, ενώ στην δεύτερη κατηγορία συναντάμε κεριά, αρωματικά spray, αρωματικά sticks.

Πριν από λίγα χρόνια, η Lothantique εξαγόρασε την εταιρεία Amelie & Melanie με παρόμοια είδη (περιποίηση σώματος-αρωματισμός χώρου) αλλά με πιο ιδιαίτερες και εκλεπτυσμένες συσκευασίες.

Για μια πλήρη εικόνα της εταιρείας Lothantique, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της www.lothantique.com

lothantique 40

Lothantique Προϊόντα σπιτιού και σώματος
Σαπούνια χεριών της σειράς fleurs de Mistral
Σαπούνια σώματος της σειράς Amélie & Mélanie, Que de l' amour
Αρωματικό χώρου της σειράς Amélie & Mélanie, Que de l' amour
Κρεμοσάπουνο χεριών, άλατα μπάνιου και αρωματικό υφασμάτων από τη σειρά Le Bouquet de Lili
Κρεμοσάπουνο χεριών, αρωματικό χώρου της σειράς Amélie & Mélanie, Que de l' amour
Κρεμοσάπουνο χεριών, αρωματικό χώρου, σαπούνι σώματος και αρωματικό υφασμάτων της σειράς fleurs de Mistral
Σαπούνια χεριών της σειράς Amélie & Mélanie, Reve d' Anges και σαπούνια σώματος της σειράς Amélie & Mélanie, Que de l' amour
| + -